H-RESTAURANT 

Design team: Nam Soohyoun, Choi Sunmi, Kim Yunkyung

COMMERCIAL SPACE WITH TEXTURE

 

When we were commissioned to design a Japanese restaurant, our first thought was that we have not done many commercial facilities. It became a challenge to design a functional yet aesthetic interior. Two main issues were explored. The first was the question of transparency/translucency. We wanted to an atmosphere where the guests can acknowledge each other and yet remain separate. Our solution was the image printed glass partitions. The other issue was the question of tectonics. We wanted to use real stones to differ from other sleek restaurants. The two have merged to form an interesting scape.

텍스츄어가 있는 상업공간

 

상업공간을 주로 하지 않는 스튜디오에 의뢰가 온 이 일본 식당을 접근하면서 우리는 기능적이면서도 미적인 인테리어를 어떻게 구성할 것인가에 대해 고민하였다. 첫 이슈로서 투명도에 대한 관심. 손님들이 같이 있는 것을 인지하면서도 독립적인 자리를 가질 수 없을까에 대한 대답으로 우리는 프린트된 유리벽을 제안하였다. 또한 텍토닉적으로 실제 돌을 적용하여 벽을 꾸몄다. 투명함과 투박함이 합쳐져 흥미로운 인테리어를 만들었다.